Skip to main content

BJJ Camp 2015 5 dage med GM Flavio Behring

Artikel fra Helsingør dagblad – 14./15. april 2015

En Legende kom til byen

KAMPSPORT:I påsken trænede 14 mænd og kvinder intenst brasiliansk jiu jitsu.

Det foregik i Helsingør Kampsportscenter på Rosenkildevej.

De havde besøg fra Brasilien, af manden som træner Brian Berggren repræsentere i Danmark – Grandmaster Flavio Behring – som har ’Red Coral Belt 9’.

Eleverne var meget spændte, da han er en af de højst graduerede i verden i kampsporten brasiliansk jiu jitsu og kaldet BJJ.

Grandmaster Flavio Behring, som er 77år, har cirka 50 klubber under sig verden over, Han har undervist i 60 år og er direkte elev af Helio Gracie.

Familien Gracie som opfandt BJJ, var også med til at bringe idéen om MMA (mixed martial art) til USA, og de var med til at starte UFC (Ultimate Fighting Championship) op.

Verden fik for alvor øjnene op for brasiliansk jiu jitsu, da en lille mand med hvid gi med efternavn Gracie trådte in i buret. I det første UFC-stævne, da han kun veje, haf alle de andre deltager, og alligevel vandt han nemt over alle de andre i de første fire UFC- stævner.

Han vandt på sammen måde over dem alle, han tog dem ned på gulvet og enten ved at låse et af deres led eller ved at lave det man kalder en ’choke’ som er en strangulering.

I dag træner alle der stiller op til MMA Art også brasiliansk jiu jitsu, og det er en af verdens hurtigste voksende kampsportsgrene.

Det var mig en kæmpe ære at have besøg af en mande, som jeg repræsentere fra Brasilien i lille Helsingør, og han lovede han ville komme igen næste år, siger Brian Berggren.

 

 

Helsingør Kampsportscenter

Hovedinstruktør Brian Berggren - Startede med at træne Kampsport som 11-årig. - Åbnede min første klub i Helsingør i 2005. - 12 års undervisnings erfaring, hvor jeg de sidste 7 år har undervist 20 timer om ugen både i stående kamp og i Brasiliansk Jiu Jitsu. - Seks år med fire trænings rejser om året i Tyskland og Belgien. - Har været i Brasilien tre gange for at træne og blive undervist i et af Rio´s mest populære MMA klubber X-Gym. - Er blevet undervist fast tre gange om året af Brasiliansk Jiu Jitsu Grandmaster Flavio Behring. - Repræsenterede Red belt Grandmaster Flavio Behring fra Brasilien 2010 – 2018 i Danmark. - Har sort bælte i hybrid stilarten Weng Chun. - Sort bælte i Brasiliansk Jiu-Jitsu (fik sort bælte juni 2019).